Kategórie receptov
Zemiaková nátierka s opečenou cibuľkou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté zemiaky (3 ks) v šupke potrieme kúskom masla a spoločne s cesnakom (1 hlávka) zabaleným v alobale upečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C do zlatista. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a roztlačíme do misky. Vychladnutý cesnak vytlačíme zo šupky a pridáme k roztlačeným zemiakom a premiešame. K takto pripravenej hmote pridáme nátierkové maslo, kyslú smotanu a podľa chuti soľ, čierne korenie a drvenú rascu. Na záver chlebík dozdobíme opraženou cibuľkou na masle.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
12 g
Zemiaky
150 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
10 g
Mleté čierne korenie
1 g
Rasca
1 g
Jedlá soľ
3 g
Rama s maslom 400 g
30 g