Kategórie receptov
Lotrinský slaný koláč
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Múku preosejeme na pracovnú dosku a vytvoríme jamku. Vložíme do nej vajce, kúsky masla a soľ. Rýchle spracujeme rukami na jednoliate cesto, ktoré necháme postáť asi jednu hodinu v chladničke. Studené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy, pritlačíme, vidličkou viackrát poprepichujeme a odrežeme vyčnievajúcu časť. Predpečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút. Na panvici opražíme speck. V miske zmiešame 3 vajcia s krémom crème fraîche (300 ml) a mliekom, dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom (mletým). Speck poukladáme na predpečené cesto spolu so syrom Emmental a vylejeme na ne zmes vajec a mlieka. Pečieme asi 35 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Váhalova slanina
300 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Pitná voda nesýtená
75 g
Vajcia
200 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
300 g
Švajčiarsky ementál 45%
150 g
BABIČKA Maslo 250 g
125 g