Kategórie receptov
Schiacciata
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
73 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
V mise zmiešame 150 g múky, olej, soľ, kvasnice, vlažnú vodu a vypracujeme cesto. Za stáleho miesenia pridáme zvyšnú časť múky, kým sa cesto prestane lepiť na ruky. Pomúčime si pracovnú dosku, z misy na ňu vyklopíme cesto a ďalej miesime. Musíme dosiahnuť vláčne a poddajné cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti a vyvaľkáme. Prvú časť preložíme na vymastený nepriľnavý plech. Poukladáme na ňu nakrájanú varenú šunku, na kúsky nakrájané paradajky, vykôstkované a posekané čierne olivy. Posypeme syrom a poukladáme naň plátky mozzarelly. Všetko prikryjeme druhou časťou cesta a okraje dobre spojíme. Povrch potrieme trochou oleja. Pečieme v predhriatej rúre.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Džiugas Mild 180 g / 12 mesiacov
20 g
Paradajky
80 g
Olivový olej
12 g
Olivy zelené
15 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Droždie 7 g
5 g
Mozzarella
50 g
Jedlá soľ
3 g