Kategórie receptov
Zemiakové knedle s vajcami a slaninou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
60 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmes na zemiakové cesto zmiešame s vodou, vytvoríme knedle a uvaríme podľa návodu. Na panvici s rozohriatym olejom osmažíme na kocky pokrájanú slaninu, pridáme na kocky nakrájané knedle a tiež orestujeme. Nakoniec pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie a nakoniec všetko zalejeme rozšľahanými vajcami. Miešame, kým nie sú vajcia hotové.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
400 g
Váhalova slanina
120 g
Cesnak
5 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Olej slnečnicový
60 g
Vajcia
300 g
Mleté čierne korenie
2 g