Kategórie receptov
Cuketové placky
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cuketu očistíme, nastrúhame na jemno a necháme chvíľu postáť kým pustí šťavu. Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré rozmixujeme ponorným mixérom. Kto chce môže ich tiež nastrúhať. Z cukety rukamy vytlačíme šťavu a pridáme k zemiakom. Ďalej pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pretlačený cesnak (4 ks) a ostatné suroviny. Nakoniec pridáme mlieko (dávame kôli tomu, že potom majú placky peknú červenú farbu a sú chrumkavé). Cesto by malo byť trocha redšie, také ako na zemiakové placky, ak je treba pridáme ešte mlieko alebo múku. Lyžicou tvarujeme v rozpálenom oleji menšie placky, ktoré opražíme z obidvoch strán "dočervena". Môžme podávať placky s kyslou smotanou.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
120 g
Zemiaky
120 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
250 g
Cesnak
4 g
Olej slnečnicový
30 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
3 g
Majoránka sušená
2 g
Koreninová soľ s bylinkami 500 g
5 g
Kukuričná múka hladká 500 g
36 g