Hubová bezlepková pizza
Postup prípravy
Múku preosejte do misy. Suché droždie rozpustite v teplej vode a zmiešajte s cukrom. Nechajte droždie pôsobiť niekoľko minút, až kým sa na povrchu nevytvorí pena. Vložte spolu do kuchynského robota a nechajte miesiť 10 minút. Na záver pridajte soľ, ešte trochu vymieste a vytvarujte z cesta guľu. Cesto odložte do misky a nechajte zakryté kysnúť cca 2 hodiny. Po vykysnutí môžete pristúpiť k mieseniu cesta. Odporúčame navlhčiť si ruky alebo namazať ich lyžičkou oleja – pomôže vám to, aby sa vám nelepilo cesto na ruky. Rozdeľte cesto na dve časti. Končekmi prstov pomaly roztlačte cesto do tvaru pizze (hrúbka cca 0,5 cm). Nestlačte príliš na tenko okraje, aby ste dosiahli perfektný tvar pizze s vyvýšeným okrajom. Potrite pizzové cesto paradajkovou omáčkou a pečte 10 minút v predhriatej rúre na 230 °C. Vyberte z rúry, obložte mozzarellou a pečte ešte 5 minút.Ozdobte čerstvými hubami, petržlenom a olivami.
Vytlačiť recept (PDF)