Kategórie receptov
Zemiakové halušky s hubami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Podľa základného návodu na prípravu zemiakových halušiek uvaríme halušky z 200 g zmesi na zemiakové cesto. Zmes zalejeme vodou a zamiešame. Necháme asi 5 – 10 minút odležať a dôkladne prehnetieme. Tvarujeme halušky a varíme v mierne osolenej vode podľa veľkosti 4 – 6 minút.
Jemne pokrájanú cibuľku orestujeme na masle, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a tiež chvíľu restujeme. Huby nakrájame na plátky, pridáme k cibuľke, osolíme, pridáme drvenú rascu a restujeme do zmäknutia. Uvarené halušky spolu s hubami ešte chvíľu restujeme. Dochutíme čiernym korením, dosolíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
200 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
3 g
Parmezán
40 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
15 g
Petržlenová vňať
2 g
Rasca
2 g
Huby čerstvé
80 g