Kategórie receptov
Lečo s klobásou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
6 paprík a 4 veľké paradajky umyjeme, papriky zbavíme semenníka a všetko nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Klobásu nakrájame na kolieska. Vo väčšom kastróle rozohrejeme masť, speníme na nej nakrájanú cibuľu, hrniec stiahneme z ohňa a cibuľku zaprášime mletou sladkou aj štipľavou paprikou. Hrniec vrátime na platňu a vsypeme doň nakrájané papriky, paradajky a klobásu, zmes osolíme a okoreníme. Dusíme tak dlho, kým nie je zelenina mäkká a šťava čiastočne vydusená. Lečo dochutíme soľou a čiernym korením a podávame ho s varenou ryžou alebo pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)
Farmárske klobásky
400 g
Cibuľa voľná
80 g
Paprika zelená
240 g
Paradajky
100 g
Paprika červená chilli
5 g
Sadlo
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Paprika sladká mletá
3 g