Kategórie receptov
Pšenové papriky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
81 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pšeno sparíme a necháme odkvapkať. Na oleji orestujeme cibuľu, prisypeme pšeno, asi minútu opekáme a potom zalejeme vývarom (voda a bujón). Na miernom plameni dusíme domäkka (asi 15 – 20 minút). Do scedeného pšena pridáme syr, bylinky a vyškvarenú slaninu. Rozpolené papriky naplníme zmesou a zapekáme dozlatista asi 20 – 30 minút. Môžeme podávať s tmavým pečivom alebo ako prílohu k minútkovým mäsám.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
150 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
200 g
Cibuľa voľná
40 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Pažítka
4 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Olej slnečnicový
30 g
Petržlenová vňať
4 g
Hovädzí bujón
10 g