Kategórie receptov
Ružičkový kel na masle
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ružičkový kel umyjeme a rozkrojíme napoly. V hlbokej panvici rozohrejeme prepustené maslo a pridáme kel. Necháme ho restovať cca 10 minút do zhnednutia. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, prúžky červenej papriky a jarnú cibuľku. Všetko poriadne premiešame, aby sa zelenina v masle pekne obalila. Restujeme ďalších 10 minút, kým nebude zelenina mäkká. Nakoniec vmiešame nesolené arašidy, ochutíme čerstvo mletým čiernym korením, soľou a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
100 g
Paprika červená
100 g
Cibuľka jarná
20 g
Arašidy nesolené
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
20 g
Kel
300 g