Kategórie receptov
Cícer à la kura na paprike
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
54 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Cícer namočíme cez noc, ráno vodu zlejeme a uvaríme v čerstvej vode. Množstvo priliatej vody by malo byť zhruba 1 cm nad povrchom cíceru. Do hrnca ešte pridáme lyžičku saturejky a pozor – varíme neosolené. Medzitým si v inom hrnci na olivovom oleji orestujeme cibuľku, stiahneme z ohňa, poprášime sladkou paprikou a za stáleho miešania restujeme. Hrniec vrátime na oheň, prilejeme vodu. Ak chceme hladkú omáčku, cibuľu rozmixujeme. Uvarený cícer rozdelíme na polovicu a časť rozmixujeme, tým získame skvelé zahusťovadlo. Rozmixovaný a celý cícer vložíme do hrnca. Nakoniec pridáme fazuľové struky, smotanu a dochutíme citrónovou šťavou a soľou.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
200 g
Citróny
25 g
Olivový olej
25 g
Smotana na šľahanie
200 g
Paprika sladká mletá
5 g
Zelené fazuľové struky
250 g
Slepačí bujón
10 g
Cícer
400 g
Saturejka
5 g