Kategórie receptov
Indický dhal z červenej šošovice
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
87 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Červenú šošovicu dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola približne 1 cm nad hladinou šošovice. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, bobkový list, čili papričku, zázvor a kurkumu. Pri miernej teplote necháme variť 20 – 30 minut, kým zmäkne šošovica. Pravidelne premiešame a podľa potreby pridáme vodu. Malo by to vyzerať ako pyré, alebo kaša, teda nie vodnaté. Keď je šošovica mäkká, Dhal je hotový. Ochutíme mletou rascou a soľou a necháme cca. 15 minut odstáť, aby sa všetky chute dobre premiešali. Potom odstránime čili papričku a bobkový list. Pridáme kokosové mlieko (100 ml) a trošku citrónovej šťavy (cca. jednu polievkovú lyžicu). Podľa chuti dokoreníme, dosolíme. Podávame s ryžou.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
2 g
Citróny
15 g
Paprika červená chilli
8 g
Rasca
5 g
Bobkový list
1 g
Šošovka
250 g
Kurkuma mletá
5 g
Zázvor mletý
5 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
3 g