Kategórie receptov
Šošovica nakyslo s volským okom a opečenou klobásou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
83 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Prebratú šošovicu opláchneme a namočíme asi na 2 hodiny do studenej vody. Potom ju v tej istej vode zakrytú uvaríme s bobkovým listom domäkka. Na masti necháme zosklovatieť najemno pokrájanú cibuľu. Zaprášime múkou a vymiešame svetlú zápražku. Podlejeme ju trochou vývaru zo šošovice alebo zeleninovým vývarom a spolu s tymianom krátko, asi 3 minúty, povaríme. Potom pridáme uvarenú šošovicu, okyslíme octom, osolíme, premiešame a ešte chvíľu povaríme. Panvicu na lievance zľahka potrieme rozpusteným maslom, vyklepneme do nej 4 vajcia a usmažíme ich. Na masle opečieme rozpolenú klobásku. Podávame spolu so zlatistou cibuľkou k dusenej šošovici.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Váhalova klobása
200 g
Cibuľa voľná
20 g
Sadlo
50 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Vajcia
200 g
Ocot
2 g
Tymián
1 g
Maslo
10 g
Zeleninový bujón
10 g
Bobkový list
0.5 g
Šošovka
500 g