Kategórie receptov
Špenátovo-cícerové karí
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
78 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu, cesnak a zázvor dáme do robota a rozmixujeme. Olej rozpálime v panvici, pridáme cibuľovú zmes a za občasného miešania 4 – 5 minút opekáme dozlatista. Pridáme karí (pastu) a po ďalších 2 minútach aj paradajky, 250 ml studenej vody a cícer. Privedieme do varu, potom znížime plameň a necháme odklopené 30 minút prebublávať. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vmiešame špenát a necháme ho zavädnúť. Posypeme koriandrom a podávame s pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Zázvor čerstvý
5 g
Olivový olej
15 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Mleté čierne korenie
2 g
Špenátové listy
500 g
Krájané paradajky
400 g
Kari
5 g
Koriander čerstvý
3 g
Cícer
200 g