Kategórie receptov
Tortička z grilovanej zeleniny s mozzarellou a avokádom
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
3 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na výrobu omáčky (50 g sušených paradajok, 10 g kapár, lyžička bazalky, 50 ml oleja zo sušených paradajok a 20 ml octu) dôkladne premiešame a dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Zeleninu naložíme v olivovom oleji a grilovacom korení, osolíme, pridáme cesnak a čerstvo mleté čierne korenie. Zeleninu opečieme na grile z každej strany a preložíme ju plátkami syra mozzarella a plátkami avokáda. Z pripravenej zeleninovej zmesi vytvarujeme tortičky, ktoré podávame s balzamikovo-kaparovou omáčkou a čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
Cuketa
120 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
60 g
Parmezán
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Avokádo
100 g
Ocot Balsamico
20 g
Kapary vo slanokyselém náleve
10 g
Grilovacie korenie
3 g
Mozzarella
100 g
Sušené paradajky
50 g