Kategórie receptov
Batátové hranolky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Zemiaky si opláchneme a vysušíme. Nešúpeme ich, šupka obsahuje vysoké množstvo vitamínov a hodnotných látok. Batáty si nakrájame na kolieska a tak na hranolčeky. Vložíme ich do väčšej misky, kde pridáme olivový olej, soľ, papriku, čierne korenie a podľa chuti aj iné korenie a dôkladne premiešame. Na plech si dáme papier na pečenie, rúru stiahneme na 200 stupňov. Pečieme približne 30-40 minút. Po cca 15 minútach ich môžeme otočiť a piecť pokiaľ hranolčeky nie sú chrumkavé. Táto dávka nám vyjde na 2 plechy. Podáváme s avokádovým dipom.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky sladké
1000 g
Olivový olej
80 g
Mleté čierne korenie
3 g
Paprika sladká mletá
8 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
5 g