Kategórie receptov
Bezlepkové bryndzové halušky
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
62 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.). Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty. Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Uvarené halušky scedíme, prípadne ich prepláchneme studenou vodou. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou do hladka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do chrumkava. Uvarené halušky premiešame s bryndzou, naložíme na tanier a podávame ich s opraženou slaninkou a trochou vypečeného tuku.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
150 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
36 g
Bezgluténové tradičné slovenské Halušky v prášku 300 g
300 g
Pitná voda nesýtená
450 g