Kategórie receptov
Bryndzové halušky bez lepku
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
76 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky nastrúhame najemno. Pridáme múku a soľ a prehnetieme cesto. Cesto pretlačíme sitom na halušky priamo do vriacej vody a uvaríme. Hneď ako halušky vyplávajú, necháme ich ešte chvíľku variť. Potom ich vyberieme a ihneď vložíme do misy s bryndzou. Zľahka premiešame, pripravíme na tanier, ozdobíme opečenou slaninou nakrájanou na kocky a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Váhalova slanina
200 g
Zemiaky
300 g
Bryndza plnotučná
300 g
Vajcia
50 g