Kategórie receptov
Francúzske zemiaky s extra krémovou smotanou
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky nakrájame, ideálne na struháku na 3 mm hrubé plátky, v mise ich dobre premiešame s pretlačeným cesnakom (3 strúčiy) a dochutíme soľou a korením. Pridáme kyslú smotanu (také množstvo aby v nej boli zemiaky obalené, nie ponorené). Klobásu a vajíčka ( 5-6 ks na tvrdo uvarených vajec (vo vriacej vode 8-9 minút)) nakrájame na tenšie kolieska a všetko vrstvíme do zapekacej misy. Začneme zemiakmi, potom klobása, vajcia, zase zemiaky a pokračujeme až po vrch (horná vrstva musí byť zemiaková). Vrch potrieme ešte kyslou smotanou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 150°C cca 80 minút alebo pokiaľ zemiaky nezmäknú. Servírujeme s kyslou uhorkou.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
1500 g
Cesnak
5 g
Vajcia
250 g
Mleté čierne korenie
2 g
Jedlá soľ
4 g
Bravur pikantná klobása cca 1,8 kg
500 g