Kategórie receptov
Halušky s údeným tvarohom
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
81 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do väčšieho hrnca dáme variť osolenú vodu, kým nám zovrie, pripravíme si cesto na halušky. Očistené a umyté zemiaky nastrúhame do misky na najjemnejšom strúhadle. Pridáme soľ, polohrubú múku a premiešame, cesto by malo byť hustejšie, aby sa halušky nerozpadli. Medzitým údenú slaninku nakrájame na slížiky a na miernom ohni pomaly pražíme. Cesto pretláčíme pomocou sitka na halušky do vriacej vody, keď nám vyplávajú sú hotové. Halušky po vybratí neoplachujeme, ešte na horúce dáme popučený údený tvaroh a polejeme opraženou slaninkou.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
500 g
Váhalova slanina
200 g
Zemiaky
350 g
Jedlá soľ
6 g