Kategórie receptov
Pečené zemiaky s cottage cheese
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
34 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody. Potom vodu zlejeme a necháme ich trochu vychladnúť. V miske zmiešame biely cottage cheese s nadrobno pokrájanou červenou cibuľou, cesnakom, chilli papričkou, dochutíme morskou soľou, pažítkou, rozmarínom, mletou rascou a sušenou zeleninovou zmesou. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme prekrojené uvarené zemiaky (aj so šupkou) a na každú polovičku zemiaku dáme cca lyžicu ochutenej zmesi z cottage cheesu. Hotové sú, keď začnú na vrchu pekne mierne hnednúť.
Vytlačiť recept (PDF)Blaník cotagge 150 g
150 g
Zemiaky
600 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Pažítka
2 g
Olivový olej
4 g
Rozmarín
1 g
Rasca
1 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
2 g