Kategórie receptov
Plnené zemiakové guľky bez lepku
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
58 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme bezlepkovú krupicu, vajce, mäkké maslo alebo tuk, soľ (4 g) a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch. Povaríme ešte 1 minútu, scedíme a podávame s opraženou slaninou a cibuľou, kyslou kapustou alebo aj ako prílohu k mäsu.
Hotové cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme vysypali bezlepkovou krupicou, rozvaľkáme na hrúbku asi 7-8 mm a pokrájame na štvorce (o rozmere 10 x 10 cm). Do stredu každého štvorca dáme zmes opraženej cibuľky a slaniny, okoreníme, osolíme, vyformujeme guľky, dobre ich uzavrieme, aby plnka nevytiekla a obvaríme v slanej vode. Podávame s kyslou smotanou a opraženou cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
200 g
Váhalova slanina
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
250 g
Zemiaky
600 g
Cibuľa voľná
100 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
2 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g