Kategórie receptov
Plnené zemiaky s vajcami, bylinkami a šampiňónmi, zapečené s balkánskym syrom
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Vychladené zemiaky rozpolíme a vnútra vydlabeme. Šampiňóny pokrájame na plátky, podusíme na jarnej cibuľke na oleji. K šampiňónom pridáme rozmiešané vajcia, prelisovaný cesnak, nasekanú červenú papriku a necháme zraziť. Ochutíme soľou, nastrúhaným chrenom a čiernym korením. Touto pikantnou zmesou plníme vydlabané zemiaky, ktorých vnútra pridáme k tejto zmesi. Na plnené zemiaky poukladáme byľky tymianu a položíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme dozlatista v rozohriatej rúre. Nakoniec plnené pečené zemiaky posypeme strúhaným balkánskym syrom a ešte krátko zapečieme. Podávame so zeleninou.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
200 g
Zemiaky
200 g
Paprika červená
40 g
Cesnak
3 g
Chren
5 g
Cibuľka jarná
30 g
Šampiňóny záhradné
50 g
Olej slnečnicový
20 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
3 g
Tymián
2 g
Petržlenová vňať
3 g
Majoránka sušená
4 g