Kategórie receptov
Zemiakové guľky plnené tuniakom
Počet ingrediencií
17
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
152 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky varíme so šupkou 25 minút. Uvarené zemiaky olúpeme, pridáme múku, soľ, čierne korenie, vajce a dobre zamiešame. Necháme odpočinúť. Na troche olivového oleja osmažíme nakrájaný strúčik cesnaku a cibuľu. Pridáme nakrájanú paradajku, okoreníme rascou, oreganom, čiernym korením, soľou a štipkou cukru. Chvíľu smažíme a potom odstavíme z ohňa. Pridáme scedeného tuniaka, hrozienka, olivy a 2 uvarené vajcia. Dobre premiešame. Zo zemiakového cesta vyformujte guľky, pretlačíme a do stredu dáme lyžicu tuniakovej náplne. Opatrne vyformujeme späť do guľky. Zemiakové guľky plnené tuniakom obalíme a smažíme dozlatista. Podávame s čerstvým cibuľovým šalátom a dresingom.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
20 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
1000 g
Zemiaky
1000 g
Cibuľa voľná
10 g
Paradajky
250 g
Cesnak
3 g
Olivový olej
10 g
Olivy zelené
20 g
Cukor kryštál
2 g
Hrozienka
20 g
Olej slnečnicový
30 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rasca
4 g
Oregáno drvené
4 g
Tuniak vo vlastnej šťave 240 g (3x80 g)
150 g