Kategórie receptov
Zemiakové karbonátky s balkánskym syrom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olúpané surové zemiaky nastrúhame na rezančeky. Balkánsky syr nastrúhame na hrubšie rezančeky a pridáme k zemiakom. Prisypeme nasekané bylinky a čili papričku. Všetko posypeme zemiakovým škrobom, strúhankou a čiernym korením. Všetko premiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Nesolíme, pretože balkánsky syr je veľmi slaný. Nepridávame ani vajíčko. Do panvice nalejeme vyššiu vrstvu tuku a začneme zahrievať. Všetky pripravené suroviny na karbonátky premiešame a navlhčenými dlaňami tvoríme karbonátky približne s priemerom 7 – 8 cm. Karbonátky smažíme po oboch stranách v rozpálenom oleji.
Usmažené karbonátky prekladáme papierovými utierkami, aby sa odsal prebytočný tuk. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
30 g
Balsýr 200 g
200 g
Zemiaky
600 g
Paprika červená chilli
2 g
Pažítka
3 g
Olej slnečnicový
30 g
Mleté čierne korenie
3 g
Petržlenová vňať
3 g