Kategórie receptov
Zemiakové placky s mletým hovädzím mäsom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Potom ich vyžmýkame, aby sme ich zbavili všetkej tekutiny. V mise ich potom zmiešame s mletým mäsom, 2 vajcami, jarnou cibuľkou, strúhaným chrenom, soľou a čiernym korením. Olej a maslo rozpálime v panvici s nepriľnavým povrchom. Väčšou lyžicou naberáme cestíčko, dávame ho do panvice, vždy mierne pritlačíme a potom opečieme z oboch strán dozlatista.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
500 g
Chren
10 g
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
20 g
Mleté mäso hovädzie
250 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
20 g