Kategórie receptov
Zemiakový nákyp so šalviou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kúsky oboch druhov zemiakov vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli tak akurát ponorené, poriadne osolíme a privedieme do varu. Varíme asi 10 minút do polomäkka. Potom ich scedíme a roztlačíme. Maslo rozohrejeme v rajnici, pridáme 2 lyžice šalvie a necháme spojiť miernym opekaním zhruba minútu. Potom šalviové maslo aj mlieko vmiešame k zemiakom. Mlieka použijeme toľko, aby sme získali kašovitú, nie riedku zmes. Zmes osolíme a okoreníme. Následne ju preložíme do zapekacej misy. Strúhanku zmiešame s extra maslom a zvyšnou šalviou. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme a nasypeme na zemiaky. Odklopené pečieme 30 až 40 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
15 g
Zemiaky
450 g
Šalvia
15 g
Zemiaky sladké
900 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
120 g
Jedlá soľ
6 g