Kategórie receptov
Hovädzie varené, kôprová omáčka
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso opláchneme, vložíme do vriacej osolenej vody a varíme domäkka. Do horúceho oleja nasypeme preosiatu múku a pripravíme svetlú zásmažku. Tú zalejeme chladným vývarom z uvareného hovädzieho mäsa a mliekom, rozšľaháme, mierne osolíme, uvedieme do varu a pozvoľna varíme najmenej pol hodiny. Potom omáčku zjemníme smotanou, krátko povaríme, okyslíme octom, prisladíme, opäť krátko povaríme a precedíme cez sitko. Do omáčky pridáme pokrájaný kôpor, maslo na zjemnenie a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Kôpor
20 g
Bio hovädzie predné
480 g
Pitná voda nesýtená
480 g
Cukor kryštál
8 g
Olej repkový
20 g
Smotana na šľahanie
120 g
Ocot
20 g
Maslo
20 g