Kategórie receptov
Paradajková omáčka
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na plátky a osmažíme na oleji. Pridáme nakrájanú zeleninu. Po chvíli pridáme korenie na divinu a polámeme na kúsky škoricu. Prisypeme múku a urobíme svetlú zásmažku. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme teplým vývarom. Dobre všetko rozšľaháme a povaríme. Pridáme soľ, ocot a prípadne náhradné sladidlo. Na zjemnenie pridáme maslo, precedíme a všetko prevaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Paradajkový pretlak 200 g
200 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
24 g
Zeler
24 g
Cukor kryštál
7 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
1 g
Maslo
20 g
Škorica mletá
1 g
Nové korenie
0.2 g
Bobkový list
0.2 g