Kategórie receptov
Šampiňónová omáčka a Hraškou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Očistené huby nakrájame na plátky, osolíme a pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme Hrašku a miešame dohladka, až nie sú žiadne hrčky. Zalejeme horúcou vodou, osolíme a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom oheň stlmíme a pozvoľna varíme 20 minút pod pokrievkou. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa Hraška nepripaľuje. Hraška je dobre uvarená, keď má lahodnú chuť a nie je cítiť po hrachu. Podusené huby vmiešame do hotovej omáčky a krátko povaríme. Nakoniec do omáčky pridáme kyslú smotanou a necháme prejsť varom.
Podávame s cestovinami, žemľovou knedľou alebo varenými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Hraška na zahusťovanie 250 g
75 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
100 g
Cibuľa voľná
100 g
Šampiňóny záhradné
500 g
Pitná voda nesýtená
800 g
Olej slnečnicový
20 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
1 g