Kategórie receptov
Bylinková tekvica zapečená s tvarôžkami a mletým mäsom
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu (červenú) nakrájame na mesiačiky a necháme restovať na rozohriatom olivovom oleji. Morčacie mäso na Meleme. Pridáme mleté mäso, nasekané bylinky a paradajkové pyré, osolíme a okoreníme a necháme dusiť domäkka. Z rozkrojenej tekvice vydlabeme semienka. U hokkaido nemusíme ani lúpať šupku, pri pečení totiž krásne zmäkne. Nakrájame ju na cca 1 až 2 centimetre hrubé plátky. Zapekaciu misku vymastíme olejom a dno vyložíme polovicou tekvicových plátkov, na vrch dáme vrstvu duseného mäsa a ako poslednú vrstvu pridáme zvyšok tekvice. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút pri teplote 200 stupňov. Zhruba 10 minút pred koncom pečenia posypeme nasekanými tvarôžkami a vrátime do rúry na dopečenie.
Vytlačiť recept (PDF)Olomoucké tvarôžky Malé 100 g
100 g
Cibuľa voľná
100 g
Šalvia
1 g
Tekvica Hokkaido
300 g
Morčacie mäso
1000 g
Olivový olej
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
1 g
Petržlenová vňať
1 g
Saturejka
1 g
Jedlá soľ
3 g