Fazuľový prívarok s fašírkou
Postup prípravy
Do mletého mäsa pridáme nadrobno pokrájané rožky z predchádzajúceho dňa (2 ks), ktoré sme navlhčili vodou, aby boli vlhké. Pridáme nahrubo postrúhanú cibuľu prelisovaný cesnak (4 strúčiky), soľ, koreniny, 2 vajcia, dobre spracujeme a vyformujeme 4 bochníky, obalíme v strúhanke, dáme do zapekacej misy trochu podlejeme vodou a dáme upiecť do vyhratej rúry. Počas pečenia podľa potreby podlejeme, výpekom polievame fašírku zhora. Zelenú fazuľku očistíme pokrájame a dáme do osolenej vriacej vody variť, pridáme očistené pokrájané zemiaky. Keď sú fazuľka a zemiaky mäkke, pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali hladkú múku, necháme prejsť varom. Hustotu prívarku si upravíme podľa potreby mliekom. Pridáme pokrájaný kôpor a dochutíme octom a cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)