Hamburger s kaparami, pórom a baklažánom
Postup prípravy
Očistite pór (zelená čásť), nakrájajte ho na jemné kolieska a opražte na panvici s 2 lyžicami oleja a nechajte povariť 8-10 minút; ak je to potrebné, pridajte pár lyžíc vody, nechajte ju odpariť a ochuťte soľou. Kapary opláchnite pod tečúcou vodou a spolu s lístkami petržlenovej vňate ich nasekajte najemno.V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso s mletým bravčovým mäsom. Pridajte kapary a trochu soli, potom vytvarujte z mäsa placky na 4 rovnaké hamburgery. Plátky baklažánu (4 plátky) krátko ugrilujte na liatinovom rošte, 1 minútu z každej strany a potom dochuťte olejom a štipkou soli a oregana. Žemle rozkrojte na polovicu a opečte ich na dobre zohriatom rošte rozrezanou časťou smerom nadol. Mäsové hamburgery opražte z každej strany zhruba 2 minúty. Nakoniec hamburgery pripravte nasledovne: natrite vnútro žemlí tatárskou omáčkou, potom na každú z nich dajte postupne baklažán, hamburger a pór, zakryte druhou časťou žemle a prepichnite špáradlom. Podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)