Jednoduchá roláda z mletého mäsa v slaninovom kabátiku
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Vo veľkej mise zmiešame mleté hovädzie mäso, vajcia (2 ks), strúhanku, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Dobre prepracujeme. Plech vyložíme alobalom a navlhčenými rukami rozhrnieme ochutenú mäsovú zmes po celej ploche do tvaru obdĺžnika. Po celej ploche poukladáme plátky šunky, špenát a (cesnakové) syrečky. Pomocou alobalu zrolujeme a ľahko stlačíme, aby sa roláda spojila. Konce na oboch stranách uzavrieme. Na dno pekáča dáme zopár plátkov slaniny, stačí len na miesto, kde bude roláda ležať. Roládu zložíme z alobalu a opatrne presunieme na pripravené miesto do pekáča. Potom zabalíme do zvyšných plátkov slaniny tak, aby sa jednotlivé kúsky prekrývali. Pekáč zakryjeme novým kusom alobalu a dáme piecť do predhriatej rúry pri 180 °C. Po cca 25 minútach odstránime alobal, zvyšíme teplotu na 220 ° C a pečieme ďalších 20 minút, než bude slanina vypečená do chrumkava. Nakrájame na plátky a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)