Kategórie receptov
Mleté guľky s bylinkovým lečom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
43 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hovädzie mäso pomelieme, okoreníme, dobre premiešame s vajíčkom, pridáme hladkú múku, strúhanku a vytvoríme guľky, ktoré pečieme na panvici alebo v rúre. Potom si pripravíme omáčku: cibuľu nakrájame nadrobno, ľahko orestujeme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, kečup a restujeme na miernom ohni dovtedy, kým základ nebude kyslastý, potom pridáme nadrhnuté bylinky, ochutíme soľou a cukrom. Nakoniec do omáčky pridáme zeleninovú zmes a drvené lúpané paradajky. Celé spolu krátko prevaríme. Upečené guľky servírujeme s omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Kukuričná strúhanka 200 g
80 g
Ryžová múka 200 g
40 g
Paradajkový pretlak 200 g
15 g
Kečup jemný 450 g
40 g
Cibuľa voľná
160 g
Paradajky
200 g
Cukor kryštál
20 g
Olej repkový
20 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Tymián
3 g
Rozmarín
4 g
Zeleninové lečo
350 g
Hovädzie predné
500 g