Kategórie receptov
Plnený baklažán
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Baklažán opláchneme, odkrojíme stopku aj druhý koniec a rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu. Vydlabeme dužinu a posolíme šupky. Mäso zmiešame s dužinou, nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nakrájanými paradajkami a vajcom. Zmes okoreníme a osolíme. Šupky naplníme zmesou a návrh poukladáme syrečky. Podlievame baklažány vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme 30–40 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Olomoucké tvarôžky Špeciál 80 g
50 g
Baklažán
500 g
Paradajky
120 g
Cesnak
3 g
Mleté mäso miešanej
300 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
2 g
Jedlá soľ
3 g