Stredomorské pečivo s mletým mäsom
Postup prípravy
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou (5 g). Pridáme vodu a olej (20 ml) a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne na panvici s olejom (10 ml) orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak (2 strúčiky) a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou (5 g) a čiernym korením (5 g) a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame syr a necháme vychladnúť. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C. Doba pečenia: asi 25 Minút. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.
Vytlačiť recept (PDF)