Kategórie receptov
Bezlepkové krekry s parmezánom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
54 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku (najemno nastrúhaných mandlí) premiešame v miske lyžicou, pridáme 2 vajcia a zamiešame. Prisypeme múky, soľ a rukou premiesime do kompaktného, mäkkého a trochu lepkavého cesta.
Cesto naplníme do striekačky na koláčiky, rovnako dobre nám poslúži zdobiace vrecko s hviezdicovitou špičkou.
Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame malé hviezdičky a do stredu každej dáme oriešok.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda.
Namiesto hviezdičiek môžeme cesto vytvarovať do guličiek, tie kladieme na plech, palcom vtlačíme do stredu priehlbinu a do tej dáme napríklad rajčinovú sugo omáčku s oreganom a bazalkou.
Ryžová múka 200 g
150 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
Parmezán
100 g
Lieskové orechy
40 g
Vajcia
100 g
Maslo
250 g
Mandle jadrá
100 g