Kategórie receptov
Bezlepkové slimáky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
27 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tuk nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme múku, vodu, žĺtky a soľ a vypracujeme hladké cesto. To uložíme na chvíľku do chladničky, aby sa dobre vaľkalo. Cesto si vyvaľkáme na placku. Potrieme ju kečupom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a pizza korením, položíme na ňu šunku alebo inú salámu podľa chuti a posypeme nastrúhaným syrom. Čo najpevnejšie zavinieme. Nakrájame na kolieska, ktoré opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak to dovoľuje diéta, je možné potrieť rozšľahaným vajíčkom, ale nie je to nutnosť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 – 200 °C do zozlatnutia.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
350 g
Bio ketchup 530 g
50 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
150 g
Cesnak
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Maslo
250 g
Provensálske byliny
5 g
Žítok
56 g
Jedlá soľ
3 g