Kategórie receptov
Chlieb s feta syrom, praženou paprikou a paradajkovou omáčkou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyte a osušte petržlen. Odstráňte stopky a nakrájajte vňať. Dajte bokom na omáčku. Nakrájajte 5 plátkov chleba na polovicu, pozdĺžne. Nakrájajte papriku (2 ks) a (feta) syr na 10 rovnako veľkých obdĺžnikov.mZohrejte trochu olivového oleja v panvici a opečte nakrájanú papriku na oboch stranách. Ochuťte soľou a čiernym korením. Položte plátok (feta) syra a plátok papriky na chlieb. Pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. Chlieb zabaľte do dvoch plátkov šunky. Paradajky (3 ks) umyte, odstráňte im stopky a nakrájajte ich na kocky. K paradajkám pridajte trochu olivového oleja a zvyšný petržlen. Ochuťte soľou a čiernym korením. Nakrájaný chlieb podávajte s omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)Balsýr 200 g
100 g
Fitaki syr balkánskeho typu 500 g
50 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
50 g
Paprika červená
120 g
Paradajky
150 g
Olivový olej
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
10 g
Jedlá soľ
1 g