Kategórie receptov
Slaný závin
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, 1 žĺtok a jogurt a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka cesto rozvaľkáme na tenký plát. Potrieme kečupom a na povrch rozložíme šunku, syry a bazalku. Povrch posypeme oreganom a zavinieme. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Závin potrieme žĺtkom pomocou štetca alebo pierka a posypeme sezamovými semienkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200°C, teplovzdušná rúra: 180°C. Doba pečenia: asi 20 Minút. Závin necháme vychladnúť, potom ho nakrájame na plátky.
Vytlačiť recept (PDF)Kečup extra pikantný 320 g
30 g
Balsýr 200 g
120 g
Zorba smotanový jogurt biely 1 kg
75 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
275 g
Šunka od kosti – výberová
150 g
NIVA ORIGINÁL ZLATÁ porcie cca 125 g
100 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR plátky údené/neúdené 100 g
150 g
Bazalka čerstvá
3 g
Kypriaci prášok do pečiva
12 g
Maslo
125 g
Žítok
56 g