Kategórie receptov
Horúca perníková čokoláda
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
116 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si pripravíme perníkový sirup. V hrnci na miernom plameni zohrievame všetky ingrediencie (1,5 dl vody 180 g hnedého cukru 1 ČL škorice štipka mletého zázvoru štipka mletého muškátového oriešku), občas premiešame a varíme asi 15 – 20 minút, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa hustejší sirup. Na čokošku: v hrnci zohrejeme smotanu (1 dl), pridáme na kúsky nalámanú kvalitnú čokoládu, mlieko (0,5 dl). Keď sa začne čokoláda rozpúšťať, pridáme perníkový sirup a ešte chvíľu premiešame. Ak chceme čokošku redšiu, pridáme ešte trochu mlieka. Horúcu čokoládu ozdobíme mletou škoricou alebo celou škoricou, ktorú môžeme použiť aj na miešanie.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
Horká čokoláda 70% 80 g
130 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Pitná voda nesýtená
150 g
Cukor kryštál
180 g
Škorica mletá
6 g
Zázvor mletý
1 g