Jablkovo - škoricový cheesecak
Postup prípravy
Sušienky rozdrvíme najemno. Roztopené maslo (75 g) zmiešame so sušienkovou múčkou a vysypeme do tortovej formy. Lyžicou alebo prstami zarovnáme povrch. Dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Všetky ingrediencie na náplň rozmixujeme v miske (3x balenie tofu, 2 lyžičky mletej škorice, ½ hrnčeka (hnedého) cukru, 150 ml (sójového) nápoja, 1-2 lyžice (špaldovej) múky). Na upečený sušienkový základ nalejeme cheesecakeovu náplň. Pečieme cca 40-50 minút pri 150 stupňoch. Medzitým ako sa cheesecake pečie, nakrájame jabĺčka (3 ks) na tenšie plátky. Na panvici rozpustíme maslo (30 g) s cukrom (5 PL). Následne vhodíme jablká, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou (šťava z polovice citróna) a posypeme škoricou (1 ČL). Restujeme na miernom ohni, dokým sa jablká neobalia omáčkou. Na upečený cheesecake poukladáme jablká, ktoré prelejeme zvyšnou omáčkou a necháme úplne vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)