Kategórie receptov
Kura na bylinkovom chutney
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt (8 PL), 2 PL čerstvého nasekaného koriandru, mätu (25 lístkov), citrónovú šťavu z 1 citónu, med (1 PL), semiačka kardamónu, šalotky, 4 PL olivového oleja a vymixujte do hladka. Omáčku pridajte ku nakrájaným kuracím prsiam (4 malé kuracie prsia) a nechajte odstáť v chladničke 30 minút. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale a dochuťte soľou a korením. Kuracie kúsky napichnite na špajle a ugrilujte na grile. Na tanier uložte ryžu, pridajte kuracie kúsky a polejte zvyšnou omáčkou. Zvyšný olej zmiešajte s jogurtom a ozdobte touto omáčkou finálny pokrm. Posypte praženými mandľami.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
300 g
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
100 g
Cibuľa voľná
60 g
Citróny
40 g
Paprika červená chilli
10 g
Mäta pieporná
10 g
Kuracie mäso
600 g
Olivový olej
50 g
Med včelí kvetový
10 g
Mleté čierne korenie
1 g
Koriander čerstvý
5 g
Mandle jadrá
30 g
Jedlá soľ
2 g