Kategórie receptov
Rizoto s tofu a kuriatkami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
88 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cesnak (2 strúčiky) a šalotku opražíme na olivovom oleji, pridáme očistené kuriatka a tofu nakrájané na kocky. Všetko spolu opečieme. Pridáme ryžu, víno a opäť necháme všetko spolu na pár minút opiecť. Za miešania počkáme, kým sa tekutina odparí. Po naberačkách začneme pridávať zeleninový vývar. Varíme na miernom plameni. Pomaly miešame a keď sa vývar odparí, prilejeme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme, až kým nie je ryža mäkká (približne 20-30 min). Rizoto po uvarení necháme pár minút odstáť. Hotové rizoto posypeme čerstvými lístkami tymianu.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Olivový olej
50 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tymián
3 g
Huby čerstvé
200 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g
Jedlá soľ
3 g
Zeleninový bujón 120 g
10 g
Ryža arborio 500 g
200 g