Kategórie receptov
Teplý šalát z grilovanej zeleniny a tofu
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pretlačený cesnak (3 strúčiky) zmiešame v olivovom oleji (3 PL) spolu so soľou, korením a bylinkami. Touto marinádou potrieme nakrájanú zeleninu - baklažán, mrkvu, papriku, cuketu a tofu. Na grilovacej panvici grilujeme domäkka. Môžeme použiť aj vonkajší gril alebo teplovzdušnú rúru s funkciou grilu. Ugrilovanú zeleninu poukladáme na tanier a polejeme jogurtom, ktorý zmiešame s trochou vychladeného výpeku z grilovania. Na záver posypeme na drobno nakrájanou cibuľkovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)Mrkva
100 g
Cuketa
500 g
Baklažán
480 g
Paprika červená
290 g
Cesnak
5 g
Cibuľka jarná
80 g
Olivový olej
45 g
Mleté čierne korenie
4 g
Provensálske byliny
8 g
Jedlá soľ
4 g
RAJO Laktofree jogurt smotanový biely 145 g
145 g