Kategórie receptov
Zemiaky zapečené s tofu, zeleninou a sójovou smotanou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do pekáčika nalejeme trochu oleja, dno pokryjeme na plátky nakrájanými zemiakmi, osolíme, okoreníme bazalkou a tymianom. Ďalšiu vrstvu tvoríme na plátky nakrájanou cuketou a taktiež na plátky nakrájanou paradajkou (striedame podľa fantázie). Na to poukladáme kolieska cibule a na malé plátky nakrájaný strúčik cesnaku pohádžeme rovnomerne navrch. Opäť osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre 30 minút, kým zemiaky nezmäknú. Rúru vypneme a všetko zalejeme sójovou smotanou a necháme dôjsť.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
200 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
100 g
Karfiol
50 g
Paradajky
40 g
Cesnak
2 g
Bazalka čerstvá
3 g
Olej repkový
5 g
Smotana na šľahanie
200 g
Tymián
2 g
Jedlá soľ
3 g