Kategórie receptov
Zimný teplý šalát
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
65 g
Čas prípravy
20 minut

Postup prípravy
Tekvicu (1 stredne veľká tekvica), surovú cviklu (2 ks) a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu alebo medu, citrónovej šťavy, soli, korenia a byliniek pripravíme marinádu. Nakrájanú zeleninu a tofu zmiešame s marinádou a dáme na plech. Posypeme kešu orieškami a dáme zapiecť do rúry na cca 40 minút pri teplote 180 °C. Hotový teplý šalát môžeme servírovať s čerstvou rukolou, posypaný granátovým jablkom a troškou balkánskeho syra.
Vytlačiť recept (PDF)Balsýr 200 g
30 g
Červená repa
200 g
Tekvica Hokkaido
300 g
Citróny
15 g
Rukola praná
50 g
Granátové jablko
250 g
Olivový olej
30 g
Med včelí kvetový
30 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tymián
3 g
Rozmarín
3 g
Mandle jadrá
50 g
Jedlá soľ
2 g
Podravka NATUR na šalát 25 g
3 g