Kategórie receptov
Vegetariánsky tatarák z cukety
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cuketu najemno nastrúhame, osolíme ju a necháme 5 minút odležať, aby pustila čo najviac vody. Následne cuketu scedíme a poriadne vyžmýkame. Na panvici si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a prelisované 3 strúčiky cesnaku. Pridáme všetky zvyšné suroviny vrátane vyžmýkanej cukety a zmes varíme za častého miešania po dobu 7-8 minút. Hotový cuketový tatarák podávame ešte teplý spolu s celozrnným pečivom, ideálne s hriankami.
Vytlačiť recept (PDF)Horčica plnotučná Kráľovská 350 g
12 g
Bio ketchup 530 g
12 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
400 g
Cesnak
5 g
Olivový olej
15 g
Mleté čierne korenie
3 g
Sójová omáčka
6 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
3 g