Kategórie receptov
Bezgluténová pizza
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misky nasypeme múku, droždie, cukor, soľ, olivový olej a vodu (nie všetkú). Začnem miesiť. Prilievam vodu podľa hustoty cesta. Vzniknúť by nám mal bochník, ktorý sa nelepí. Tento dáme kysnúť na 30 minut. Zatiaľ čo cesto kysne, nachystáme si všetky ingrediencie, ktoré chceme dať na pizzu (paradajkový pretlak, oregano, šunka, červená cibuľa, mozzarella,
šampiňóny, olivy) Pizzu pečieme asi 20 min. na 200
stupňov.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
42 g
Paradajkový pretlak 200 g
30 g
Cibuľa voľná
25 g
Olivový olej
36 g
Olivy zelené
20 g
Šampiňóny záhradné
50 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Cukor kryštál
6 g
Oregáno drvené
5 g
Pohánková múka hladká 500 g
100 g
Mozzarella
100 g
Jedlá soľ
6 g